ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΣΕΝΕΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Επιπλοποιός – Τσενεκίδης Ιωάννης

Λίγα λόγια για εμένα

Κατάγομαι από μια οικογένεια με ιστορία στην τέχνη του επίπλου. Ο πατέρας μου ήταν μαραγκός / επιπλοποιός και πολλές από τις αναμνήσεις μου από τα παιδικά μου χρόνια σχετίζονται με το επιπλοποιείο του. Από μικρός με ένα σφυρί στο χέρι πειραματιζόμουν να φτιάξω τα δικά μου μικρά έπιπλα, χωμένος μέσα στα πριονίδια του οικογενειακού μας ξυλουργείου. Δεν ήταν πάντα εύκολο να πετύχω αυτό που ήθελα αλλά το πείσμα να τα καταφέρω ήταν μεγάλο. Κάπως έτσι εξηγείτε η μεταφορά του ‘μικρόβιου’ της αγάπης για το έπιπλο και η μετέπειτα απόφασή μου να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό.

Φοίτησα στην σχολή επιπλοποιίας του ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης από το 1993 εως και το 1996. Στην συνέχεια συνέχισα τις σπουδές μου στην Σχολή Δημητρέλη σπουδάζοντας σχέδιο και διακόσμηση από όπου και αποφοίτησα το 1998. Το 1999 επέστρεψα για ένα χρόνο στον ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου για να σπουδάσω την τέχνη της ξυλογλυπτικής έτσι ώστε να ολοκληρώσω τις γνώσεις μου στο αντικείμενο της κατασκευής επίπλων με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο.

Για δυο χρόνια μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου εργάστηκα ως επιπλοποιός ως συνέταιρος μιας άλλης επιχείρησης και το 2001 δημιούργησα την προσωπική μου επιχείρηση. Από τότε και ως σήμερα έχω κατασκευάσει άπειρα έπιπλα για κάθε χώρο και κάθε περίπτωση για μικρά και μεγάλα έργα. Η αγάπη μου για το έπιπλο και η εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια μου με έχουν εξοπλίσει στο να βρίσκω λύσεις για όλες τις περιπτώσεις και να ολοκληρώνω τα έργα που αναλαμβάνω με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εμπιστευτείτε μας για την κατασκευή των δικών σας επίπλων και θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι.

Βιογραφικό

ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ – ΠΡΟΣΟΝΤΑ

* Δυνατότητα να σχεδιασμού, υλοποίησης και παρακολούθησης project και συντονισμού προσωπικού με επιτυχία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του χρονοδιαγράμματος του έργου.

* Κατανόηση σχεδίων για την κατασκευή επίπλων με όλες τις απαιτούμενες λεπτομέρειες.

* Αποδεδειγμένες ικανότητες και εμπειρία στην κατασκευή όλων των τύπων επίπλων (κουζίνες, ντουλάπες, υπνοδωμάτια, έπιπλα για γραφεία, παιδικά έπιπλα, έπιπλα τραπεζαρίας, παράθυρα, πόρτες, παντζούρια, δάπεδα, κόριαν κλπ).

* Άριστη γνώση όλων των τύπων εργαλείων (ηλεκτρικά εργαλεία και εργαλεία χειρός) και αυτόματα μηχανήματα.

* Άριστη γνώση γεωμετρίας.

* Καλές δεξιότητες επικοινωνίας και την ικανότητα να εργαστούν σε μια ομάδα

ΕΜΠΕΙΡΙΑ

2001 – Σήμερα: Ελεύθερος επαγγελματίας επιπλοποιός

Αρμοδιότητες:

* Διαχείριση όλων των πτυχών της επιχείρησης.
* Συνάντηση με υποψήφιους πελάτες, κατανόηση των αναγκών τους.
* Προετοιμασία σχεδίων και οικονομικής προσφοράς.
* Επικοινωνία με συνεργάτες διακοσμητές, αρχιτέκτονες, κατασκευαστικές εταιρείες και προετοιμασία προσφορών σύμφωνα με τα σχέδια του κάθε έργου.
* Υλοποίηση έργου – Συμμετοχή σε όλα τα στάδια.
* Εκτέλεση εργασιών επισκευής και φινιρίσματος για έπιπλα υπό συντήρηση
* Παράδοση και τοποθέτηση των επίπλων.
* Οικονομική διαχείριση της επιχείρησης.

ΣΠΟΥΔΕΣ

* 1999-2000 Σχολή Ξυλογλυπτικής ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης
* 1997-1998 Σχολή Διακόσμησης Δημητρέλη Θεσσαλονίκης
* 1993-1996 Σχολή Ξυλουργών-Επιπλοποιών ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

* Σχέδιο
* Ξυλογλυπτική
* Γνώσεις Υπολογιστών (Internet, E-mail, Word, Excel)
* Δίπλωμα Οδήγησης